zondag 6 februari 2011

REPTILES RULE! (2/2) & the beauty is ... the snake ...

In het tweede deel van de blogpost over de workshop macrofotografie in de studio van @reptiles4all aandacht voor het fenomeen slang. Voor sommigen de meester van list en bedrog op basis van een eenmalig optreden in het bijbelse scheppingsverhaal. Voor anderen een koel, emotieloos, uiterst efficiƫnt killer-beast. Al gelang naar de soort, dodelijk in 'beet' of 'omhelzing'. En dan zijn er ook nog de slangen zonder dat zaaien van dood en verderf; maar daar ging het deze workshop niet over.
Uiterst behoedzaam worden de dieren in en uit de studio gebracht. En de opnames zijn alleen succesvol zolang je buiten de reikwijdte van de slang blijft. Maar ook dat leer je tijdens deze workshop.

(door op de foto te klikken krijg je een vergroting; klik daarna op [vorige] of [pijl terug] in de bovenste werkbalk om weer terug naar het oorspronkelijke artikel te gaan)

foto 1: groene anaconda

foto 2: palmadder

foto 3: zandadder

foto 4: bamboeadder

Van de vierpotige reptielen hieronder nog twee mooie exemplaren

foto 5: baardagame

foto 6: baardagame (detail huid)

foto 7: zijdegekko

Al vormden de reptielen de meerderheid bij deze fotoshoot, er was ook aandacht voor andere, niet alledaagse dieren. Tot slot van de tweede serie een bijzondere spin.

foto 8: (mexicaanse) roodknievogelspin

Kijk voor meer informatie over workshops en wildlife foto's op de website http://www.reptiles4all.com/