zaterdag 5 februari 2011

MUSEUMPARK

Zaterdag, 5 februari 2011. Het stormt en de lucht is donker en dreigend. We lopen door het park langs het museum van Boijmans van Beuningen. Naar de Kunsthal waar de tentoonstelling van de werken van Edvard Munch ( van het beroemde schilderij 'De Schreeuw') nog steeds veel publiek trekt. Het exterieur van de Kunsthal levert, vanwege de obstakels van bouwwerkzaamheden en de weersomstandigheden, geen 'fotogeniek' beeld op. Wanneer je je echter omdraait, kijk je richting de vijver en het park van het museum Boijmans van Beuningen. Je wordt getroffen door het, ondanks het grijze wolkendek, oplichtende water van de vijver en de intens bruine kleur van de haagbeuken in het park. Dat leverde de onderstaande foto op.


De foto is samengesteld uit 3 opnames die zijn gemaakt met een Leica X1, f/3.2 - 24.0 mm, ISO 100, belichtingstijden 1/100 - 1/400 - 1/1600 sec.

maandag 31 januari 2011

REPTILES RULE! (1/2) Workshop Macrofotografie van @reptiles4all

In deze blogpost een aantal opnames tijdens een workshop macrofotografie in de studio van @reptiles4all op 14 januari jl. Eerder verscheen een blogpost over het volgen van een workshop via @reptiles4all in Blijdorp Zoo (Zóó met @reptiles4all naar Blijdorp) Deze workshop gold, althans voor mij, als een - logisch - vervolg.
Hoe fotografeer je nu reptielen op een interessante manier? Vaak zie je een foto vanuit dit perspectief genomen.

foto 1: bruine kikker

Het resultaat is een alledaags plaatje, een in het gunstigste geval voor kennisgeving aangenomen verbeelding; misschien eentje uit wel veertien in een dozijn :-)
Tijdens de workshop leer je op een 'andere manier' naar deze dieren te kijken en ze in beeld te brengen.

foto 2: roodpotige renkikker

foto 3: roodpotige renkikker

foto 4: pijlgifkikker

foto 5: luipaardgekko

foto 6: kameleon

foto 7: kameleon (detail)

Al vormden de reptielen de meerderheid bij deze fotoshoot, er was ook aandacht voor andere, niet alledaagse dieren. Tot slot van deze eerste serie een bijzonder insect.

foto 8: wandelend blad

Kijk voor meer informatie over workshops en wildlife foto's op de website http://www.reptiles4all.com/